Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2009

Σεμνά και ταπεινά


Γεια σας,
από αυτό το ιστολόγιο, έχω αναφέρει πολλές φορές ότι δεν φτάνει η θέληση του Πρωθυπουργού και ορισμένων στελεχών, ώστε να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην χώρα. Πρέπει ολόκληρη η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, να αντιληφθούν, να πιστέψουν και να εφαρμόσουν το αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!

Η τελευταία έκδοση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", παρουσιάζει δύο άρθρα που όχι μόνο εξοργίζουν τους πολίτες, αλλά πρέπει να ξεσηκώσουν και ορισμένους από την ηγεσία της κυβέρνησης, ώστε να αντιδράσουν.

Αρχικά, η "prive" πτήση των βουλευτών προς Θεσσαλονίκη, ήταν μία προκλητική και "διακομματική" ενέργεια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Βουλευτές Βορείου Ελλάδος, μαζί με τους συνεργάτες τους (52 άτομα συνολικά), ναύλωσαν αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ώστε να αναχωρήσουν αμέσως μετά την ψήφιση τους Προϋπολογισμού

Η πρόκληση δεν είναι μόνο στα παραπάνω έξοδα που δημιουργήθηκαν από αυτή την ενέργεια. Η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη επειδή η ενέργεια αυτή έγινε αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού για περικοπή εξόδων αλλά και για τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς. Δηλαδή είναι και οικονομική και ηθική...

Η Βουλή, ενέκρινε την ναύλωση του αεροπλάνου και βέβαια πλήρωσε τα έξοδα. Νομίζω ότι ως ελάχιστη αντίδραση, θα πρέπει να ανακοινωθεί από την Βουλή, ότι αντιλαμβάνεται το λάθος της κίνησης αυτής και ως ένδειξη αναγνώρισης του λάθους, θα μειωθεί το κόστος από την βουλευτική αποζημίωση του κάθε βουλευτή - επιβάτη (385 ευρώ/άτομο). Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα αποκατασταθεί (εν μέρει) η υπόληψη της πολιτικής αλλά θα αντιληφθούν οι βουλευτές ότι από εδώ και πέρα, ορισμένες πράξεις τους θα τους στοιχίζουν, ηθικά και οικονομικά.

Το δεύτερο δημοσίευμα της εφημερίδας, ήταν λίγο πιο επιθετικό για την κυβερνητική παράταξη. Δημοσιογράφοι της εφημερίδας κάλεσαν τα πολιτικά γραφεία υπουργών και υφυπουργών, λέγοντας ότι θέλουν να κάνουν δώρο ένα laptop στον υπουργό / υφυπουργό, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρείας.

Το "πείραμα" ήταν όμοιο με αυτό που έκαναν πέρυσι σε πολιτικούς της ΝΔ, προσφέροντας ένα ρολόι Rolex. Τότε είχαν δεχθεί το δώρο οι 30 από τους 35 πολιτικούς. Στο φετινό πείραμα, οι πολιτικοί που το δέχθηκαν ήταν 20, ενώ 14 το αρνήθηκαν. Τα νούμερα όμως δεν έχουν αξία, αφού έστω και ένας να το δεχόταν θα ήταν κατάπτυστο.

Ορισμένοι βουλευτές που αντέδρασαν στο δημοσίευμα, έκαναν λόγο για άγνοια και κατηγόρησαν τις γραμματείς τους που δεν τους ενημέρωσαν. Απάντηση σε αυτό όμως έρχεται να δώσει η στάση της κ. Μπιρπίλη. Η υπουργός, χωρίς να έχει κυβερνητική εμπειρία, είχε ενημερώσει τους συνεργάτες της ότι δεν δέχεται δώρα. Άλλοι πολιτικοί, πολύ πιο έμπειροι από την υπουργό, δεν ξέρουν ότι τα "δώρα" είναι συνηθισμένα "λόγω των ημερών"?

Δυστυχώς, οι πολιτικοί που έχουν εκτεθεί από αυτή την ενέργεια δεν μπορούν να έχουν μία πειστική αντίδραση. Το καλύτερο είναι να παραδεχθούν το λάθος και να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες ως ένδειξη αναγνώρισής του. Δηλώσεις περί "στημένου" ή ψευδούς δημοσιεύματος, είναι ατυχείς και μπορούν εύκολα να καταρριφθούν από τις κασέτες που υπάρχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το λάθος δεν διορθώνεται με τίποτα και η άποψη των πολιτών, σε αυτό το θέμα, δεν αλλάζει όσο και να φωνάζουν σε κανάλια και ραδιόφωνα...

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικοί ότι οι πολίτες δεν έχουν υπομονή ή κατανόηση σε τέτοια θέματα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία υποχώρηση σε θέματα "δώρων", ανταλλαγμάτων και ρουσφετιών.

Πάνω από όλα οι πολιτικοί και τα κόμματα πρέπει να αντιληφθούν ότι σε θέματα διαφάνειας και προκλητικής συμπεριφοράς, θα βρίσκουν απέναντί τους πρώτα τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους και μετά την αντιπολίτευση. Άλλωστε οι οργανωμένοι φίλοι των κομμάτων είναι αυτοί που καλούνται να απολογηθούν σε φιλικούς και κοινωνικούς κύκλους τους, για τα λάθη στελεχών και δεν είναι διατεθειμένοι να δικαιολογούν προκλητικές συμπεριφορές που οι ίδιοι κατηγορούσαν στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ελπίζω το νέο έτος να μας φωτίσει όλους και να μας αλλάξει τόσο, όσο χρειάζεται...

Ιδιαίτερες ευχές στους πολιτικούς που δεν δέχθηκαν το "δωράκι"... Συγχαρητήρια για την στάση τους!!!

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Όταν ο άντρας φέρνει στη γυναίκα του ένα δώρο χωρίς λόγο, υπάρχει λόγος.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι απλά αφέλεια. Κανένας έξυπνος δεν πάιρνει δώρα αυτού του τύπου. Βγαίνει και λέει ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα.Λέει επίσης ότι τάδωσε στο κόμα. Το κόμα λέει ότι δεν τα πήρε και είσαι μια χαρά. Επίσης μπορείς να αφήσεις το μιζοδιανομέα να πάει στο μιζοαφεντικό του για να μην φανούν οι μιζοσυλλέκτες. Μετά κατεβάζεις το Κωστάκη και ανεβάζεις το Γιωργάκη. ΄Υστερα καταθέτεις στην εφορία τις πινακίδες και βάζεις το Αλεκάκι να φωνάζει για τον Γερμανό τον νέο. Τακτοποιείς τον τσακωμό του Αλαβάνου με τον Τσίπρα,βάζεις τον ΄Αδωνάκη να πουλά βιβλία, δέχεσαι την μετάνοια του Γιωργάκη, παιδί είναι, και πάς για ούζα αν είναι καλός ο μεζές. Εν συνεχεία χτίζεις καλύβα στο βουνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή