Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2009

Το χέρι στην τσέπη ΟΛΩΝ


Γεια σας,
η Ελλάδα αντιμετωπίζει την αλήθεια. Έχουμε ξεφύγει! Το ξέραμε, αλλά προσπαθούσαμε να μην το συζητάμε. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση: Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να προσπαθήσει να βρει την λύση, ή να το κουκουλώσει όπως όπως και να το κληροδοτήσει στους επόμενους.

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας. Όλοι προσπαθούμε να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας, σε προσωπικό - οικογενειακό επίπεδο, χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα του κράτους και η οικονομία της χώρας, τα οποία θα παραδώσουμε!!! Οι οικονομολόγοι των Βρυξελλών, ενδιαφέρονται περισσότερο από εμάς για την οικονομία της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θέλει να βάλει χέρι στο πρόβλημα. Άλλωστε δεν έχει και πολλά περιθώρια, αφού και οι Βρυξέλλες δεν αντέχουν άλλο με τα ψέμματα των Ελλήνων. Δεν γίνεται όμως να υπάρξει λύση χωρίς να μας στοιχίσει!

Όλοι πρέπει να πληρώσουμε το κόστος της προσωπικής μας αδιαφορίας ή ασυδοσίας. Και μην πει κανένας ότι οι πολίτες δεν έχουν ευθύνες! Θυμηθείτε πόσες φορές επιλέξατε να αγοράσετε κάτι φθηνότερα, χωρίς να πάρετε απόδειξη. Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες κάποιου, ξένου κατά πλειοψηφία, χωρίς να του δώσετε ένσημα ή χωρίς απόδειξη. Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε ακούσει ότι κάποιος γνωστός σας έχει πάρει "μαύρα" χρήματα ή ειδικές παροχές από το δημόσιο, χωρίς να τις δικαιούται ή να τις αξίζει!

Ας τελειώσουν τα ψέμματα λοιπόν. Φταίμε! Και φταίμε γιατί έχουμε μέσα μας την "πονηριά" , ή καλύτερα την κουτοπονηριά!

Από την άλλη μεριά τώρα, οι πολιτικοί μας δεν γίνεται να ζητάνε από εμάς, χωρίς να σηκώνουν και εκείνοι μέρος από το βάρος! Θα πρέπει να αποδεχθούν περικοπές προνομίων. Θα πρέπει να δεχθούν την μείωση των αποδοχών ή έστω κάποιων παροχών τους.

Για παράδειγμα, πέρα από την βουλευτική αποζημίωση, κάθε βουλευτής αποζημιώνεται επιπλέον για την συμμετοχή του σε ειδικές επιτροπές της Βουλής. Γιατί να μην δεχθούν να περικοπεί αυτή η αποζημίωση τελείως. Επίσης, κάθε υπουργός ή υφυπουργός, πληρώνεται επιπλέον για την θέση του, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης. Γιατί? Αφού ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα έπαιρνε μόνο την υπουργική αποζημίωση, θα έπρεπε οι βουλευτές - υπουργοί να επιλέγουν μόνο το ένα από τα δύο "μηνιάτικα".

Τέλος, επειδή συχνά γίνεται λόγος για διπλούς και τριπλούς μισθούς στο δημόσιο, θα πρέπει να ορισθεί μέγιστο όριο για τις αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ανάλογα θέσης, παραγωγικότητας, προσόντων και προϋπηρεσίας. Δεν μπορεί να υπάρχει το φαινόμενο, οι διευθυντές οργανισμών να συμμετέχουν σε ΔΣ και να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ επιπλέον κάθε μήνα, ενώ στην αγορά υπάρχουν άνεργοι με περισσότερα προσόντα, με περισσότερη όρεξη και με περισσότερη ανάγκη!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα. Μέτρα που θα δημιουργήσουν αντιδράσεις στην κοινωνία. Αν θέλει να έχει το μικρότερο πολιτικό κόστος, τότε πρέπει να στραφεί και προς τον εαυτό της.

Αν οι πολίτες αντιληφθούν ότι τα μέτρα δεν επηρεάζουν μόνο τις δικές τους τσέπες, αλλά και αυτές των πολιτικών, τότε σίγουρα θα είναι περισσότερο δεκτικοί. Αν βέβαια, η κυβέρνηση προχωρήσει ακόμα περισσότερο και αποδείξει ότι δεν πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ, τότε σίγουρα θα έχει κερδίσει το παιχνίδι.

Για μία ακόμα φορά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη... Ας προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι θα είναι για το καλό μας...

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Η ηθική είναι ο καλύτερος από όλους τους μηχανισμούς για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη.
Φρήντριχ Νίτσε,1844-1900,Γερμανός φιλόσοφος


5 σχόλια:

  1. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την φράση σας "Όλοι προσπαθούμε να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας, σε προσωπικό - οικογενειακό επίπεδο". Αν ισχυε αυτό τότε δεν θα ειχαμε καταρημάξει το κράτος σε επιπεδο διοικητικό, κοινωνικό, οικονομικό αλλά και οικολογικό για να βολέψουμε τον εκάστοτε κώλο μας με την λογική της κοντόφλαθμης προσέγγισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υποκλινομαι στον λογο σου. Περιεγραψες την καθημερινοτητα. Ειναι αυτο που φωναζω χωρις να με ακουει κανεις οταν λεω πως πρεπει να ζουμε σε εναν κοσμο που θα συνδυαζουμε την προσπαθεια ευημεριας της οικογενειας μας, συγχρονως με το κοινο καλο.
    Αυτο το κοινο καλο λοιπον, δεν υπαρχει σημερα στις συνειδησεις των πολιτων & μενα με λυπει πολυ.
    Ισως εφτασε η στιγμη μαζι με τις δαπανες, να αλλαξει και η φιλοσοφια μας. Ισως πρεπει τα παιδια να μαθουν αυτην την ενοια για το κοινο καλο. Τον ορο αυτο τον εχω διπλα απο το Ευαγγελιο για τα παιδια μου. Τον υιοθετησα οταν πρωτοδα να αδικειται καποιος, ποσο μαλλον το κρατος ολο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καταχωρηση τσι μερας" για την Κυριακη συμφωνα με την ομωνυμη λιστα του yannidakis live, η καταχωρηση σου τουτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Demelene: Έχετε δίκιο, μάλλον έπρεπε να το διατυπώσω διαφορετικά. Εννοώ ότι προσπαθούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας περιουσία ή οικονομική βοήθεια. Δηλαδή ότι προσπθούμε για κάτι καλύτερο σε οικογενειακό επίπεδο, ενώ κάνουμε ότι χειρότερο σε κρατικό/κοινωνικό.

    @ yannidakis: Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας. Χαίρομαι που συμφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ




    Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ




    Θα ήθελα να μάθω, οι πράσινοι κυβερνώντες δεν βαρεθήκανε ;Δεν το καταλαβαίνουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο; Οι πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονται από ένα αντεργατικό κρεσέντο, από την προσπάθεια από νωρίς να επιβάλλει το σύνολο της συντηρητικής πολιτικής του.

    Πως δηλώνετε ότι κάνετε περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ενώ έχετε προκηρύξει διαγωνισμούς για κάλυψη υψηλόβαθμων θέσεων που συνεπάγονται και υψηλόμισθες αμοιβές.(άνω των 6000/μήνα);

    Δηλώνετε, σαν πράσινη κυβέρνηση που λειτουργεί αξιοκρατικά ,ότι θα βάλετε τέρμα στην διαφθορά .Επιμένετε ότι θα εισάγετε την διαφάνεια στις προσλήψεις (πολύ σωστό μόνο μέσο ΑΣΕΠ) αλλά μόνο τα πράσινα παιδιά ΄΄ αριστεύουν ΄΄, ξεχωρίζουν ,προχωράνε και παίρνουν τις θέσεις;

    Ο κύριος Χρυσοχοΐδης δηλώνει σε συνέντευξη του ότι καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για το Πολυτεχνείο αλλά στο τέλος της ειρηνικής πορείας έγινε προσαγωγή τόσων ατόμων. Η πορεία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, (πάνω από 6000 άτομα)με παλμό και συνθήματα κατά της ΕΕ, των Αμερικανών, της αστυνομοκρατίας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας αλλά…. συλλαμβάνονται 277 αμέριμνοι διαδηλωτές μετά το τέλος της πορείας, για να φουσκώσουν τον αριθμό των προσαχθέντων

    Η τελευταία σύλληψη, της μέλους του φοιτητικού συλλόγου Χημικού Αντιγόνης Χελιώτη, με τόσους μπρατσαράδες γύρω της σαν να ήταν τρομοκράτισσα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τελείωσαν οι τόσοι άλλοι και πλακώσατε στην μία; Τόσο μεγάλη απειλή αποτελεί, για την δημοκρατία και την χώρα μας ,η εν λόγω κοπέλα που χρειαζότανε 10 άτομα οπλισμένα σαν αστακούς γύρω της. Δεν γελοιοποιήθηκαν όταν ,λόγω έλλειψης στοιχείων αφέθηκε ελεύθερη και έφυγε ποδαράτη;

    Επιμένετε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ για τη λειτουργία του INDYMEDIA.. Δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος βρίσκει κάτι να διαβάσει εκεί, αν του είναι παντελώς αδιάφορο ή αν του είναι μισητό. Κι εγώ απεχθάνομαι πολλά ΜΜΕ, αλλά δεν θέλω με τίποτα να φιμωθούν. Μήπως η απήχηση, του indymedia σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του ,είναι ο μόνος λόγος ;

    Υποσχεθήκατε ότι δεν θα υποβληθούν καινούργιοι φόροι και σε 10 ημέρες άρχισαν να μπαίνουν. Και που ήμαστε ακόμα; Μέσα σε λιγότερο από 100 ημέρες μας θυμίσατε δυστυχώς το παλιό ΠΑΣΟΚ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή