Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

Προεκλογικά μαχαιρώματα αφήνουν έκθετο τον κ. Καραμανλή


Γεια σας,
αν κάποιος λογικός άνθρωπος προσπαθήσει να μετρήσει και να αναλύσει τα προεκλογικά -πισώπλατα- μαχαιρώματα, μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σίγουρα θα χάσει ή το χρόνο ή τα λογικά του! Πάντως αποκλείεται να τα καταφέρει.

Σε αυτή τη ιδιότυπη διαδικασία "αυτοκάθαρσης" του κυβερνώντος κόμματος, σήμερα προστέθηκε ο πολύ στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος, κ. Λ. Ζαγορίτης. Ο κ. Ζαγορίτης, σε συνέντευξή του προέτρεψε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να "μαυρίσουν" τα στελέχη που είναι μπλεγμένα σε σκάνδαλα, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα αλαζονείας και γενικά έχουν δυσαρεστήσει το κόμμα και τους ψηφοφόρους.

Γεννάται λοιπόν η ερώτηση: "Αφού υπάρχουν τέτοια στελέχη, γιατί ο κ. Καραμανλής δεν τα απομάκρυνε?" Η απομάκρυνση αυτών των στελεχών, θα βοηθούσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει όσα λέει περί αλλαγής και συμμόρφωσης. Επίσης, θα του έδινε την δυνατότητα να μπει στην προεκλογική μάχη με ανανεωμένο και καθαρό δυναμικό, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στους αντιπάλους του.

Ανάμεσα στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει την μάχη των εντυπώσεων. Αν και δεν είχαν κυβερνητικές θέσεις, άρα και ευθύνες, πολλά στελέχη έχουν αποχωρήσει, δίνοντας την δυνατότητα σε νέα ονόματα να μπουν στον αγώνα και να διεκδικήσουν μία θέση. Μπορεί να μην είναι ευρεία η αλλαγή και η ανανέωση, δίνει όμως το στίγμα των προθέσεων του κ. Παπανδρέου.

Στην αντίθετη πλευρά, ο κ. Καραμανλής, εμφανώς εγκλωβισμένος και δεσμευμένος σε εσωκομματικές οικογένειες, βαρόνους και "ομάδες" δεν μπόρεσε να κάνει αλλαγές στον βαθμό που -ίσως- θα ήθελε. Οι ίδιες ομάδες αποτελούν τα βαρίδια που τον εμπόδιζαν κατά την θητεία του να προβεί σε διαγραφές ή σε ριζικούς ανασχηματισμούς, που διαφήμιζε αλλά δεν έπραττε.

Πέραν αυτών, οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή τον άφησαν "ξεκρέμαστο" να εκτεθεί στο θέμα των stage, που του έθεσε ο κ. Τσίπρας στο DEBATE της Δευτέρας. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να λέει ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα κοινοτικά κονδύλια και δεν ήταν λογικό να τα αφήσει να χαθούν. Βεβαίως και έχει δίκιο, αν ήταν αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα stage, που αφορά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για νέους, χρηματοδοτείται κυρίως από τα ταμεία και άλλους ελληνικούς οργανισμούς. Επίσης, ενώ προβλέπεται μέγιστη απασχόληση 18 μηνών, έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις που κάποιος έχει μείνει περισσότερο.

Ο κ. Καραμανλής έχει αποτύχει να ελέγξει τα στελέχη του. Έχει μπει μπροστά στης προεκλογική εκστρατεία, αφού εμφανίζεται ως "το δυνατό χαρτί" του κόμματος, δεν μπορεί όμως να μην ρίχνει και ματιές πίσω, για να βλέπει αν τον ακολουθούν ή αν τον έχουν αφήσει μόνο...

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με διάλογο να ηρεμήσει έναν αντάρτικο στρατό... Δεν γίνεται! Πρέπει που και που να δείχνει ποιος είναι ο αρχηγός, ποιος δίνει τις εντολές... Κάτι που κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία ο αντίπαλός του: Χτυπάει τους άτακτους και μετά επανέρχεται ήρεμος στη δουλειά του για να συνεχίσει...

Μπορεί ο κ. Καραμανλής να είναι πιο επικοινωνιακός, μπορεί να έχει πιο άμεση επαφή με τον πολίτη, όμως δεν μπορεί να πείσει πλέον ότι είναι πιο εργατικός, πιο αυστηρός και πιο "αδέσμευτος" από τον κ. Παπανδρέου. Οι πράξεις του τον διαψεύδουν!

Ο αρχηγός οφείλει να ελέγχει τα πάντα, διαφορετικά δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα... Η αρχηγία δεν μπορεί να είναι παιχνίδι μετριότητας και δεν μπορεί να περιορίζεται, ή όλα ή τίποτα...

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Το να είσαι ισχυρός είναι σαν να είσαι κυρία. Αν πρέπει να δηλώσεις ότι είσαι, δεν είσαι.
Μάργκαρετ Θάτσερ,γ. 1925,Βρετανίδα πρωθυπουργός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου