Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Διάγγελμα αλαζονείας...


Γεια σας,
εν μέσω φημών, δημοσκοπήσεων και δηλώσεων με πολλές υποσχέσεις, ο κ. Καραμανλής προκήρυξε τις εκλογές, χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία θα είναι στις 4 Οκτωβρίου.

Στον λόγο του ο κ. Καραμανλής, έριξε τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου για τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, σωστά ή λάθος, είχε δηλώσει πριν αρκετούς μήνες ότι θα ζητήσει εκλογές με την ευκαιρία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για ανευθυνότητα.. Όμως ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Τι άλλαξε?

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ώρα ευθύνης για τον τομέα της οικονομίας. Υποστήριξε ότι αναγνωρίζει τις ευθύνες του, αλλά επίσης τόνισε ότι η κρίση δεν μας χτύπησε στον ίδιο βαθμό με άλλες χώρες του εξωτερικού.

Ο μοναδικός λόγος που δεν μας χτύπησε η κρίση, είναι επειδή δεν έχουμε βιομηχανία. Μία χώρα εμπόρων, αντιπροσώπων και παροχής υπηρεσιών είμαστε! Πόσο νομίζετε θα μας επηρέαζε μία κρίση στον χάλυβα, για παράδειγμα? Οι ελάχιστες βιομηχανικές μονάδες της χώρας, υπολειτουργούν (βλ. Χαλυβουργία, Ναυπηγεία)

Η ΝΔ κυβερνά τα τελευταία 5 χρόνια. Γιατί η φοροδιαφυγή και άλλα αγκάθια της οικονομίας δεν μπόρεσαν να βρουν λύση μέχρι σήμερα? Χρειάζεται νωπή εντολή μία κυβέρνηση που έχει νωπή εντολή? Μίλησε επίσης για σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ξεκαθάρισε ότι θα τα αναλύσει με ειλικρίνεια στην προεκλογική περίοδο! Γιατί αυτή η ειλικρίνεια εμφανίζεται σήμερα? Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καθόλου ειλικρινή και υπεύθυνη στάση από την κυβέρνηση?

Τέλος, έκανε αναφορά σε δύο λύσεις. Την δύσκολη και υπεύθυνη, που είναι η δική του και την όμορφη αλλά επικίνδυνη, που είναι του ΠΑΣΟΚ. Με αλαζονικό ύφος που δεν μπόρεσε να κρυφτεί, ο κ. Καραμανλής είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ωριμότητα του ελληνικού λαού. Αν αυτή η ωριμότητα τον βγάλει από την εξουσία, τι θα πει? Ότι οι πολίτες είναι ανεύθυνοι?

Στο διάγγελμά του ο κ. Καραμανλής μίλησε με το γνωστό ύφος και είπε αυτά που έχουμε ανάγκη να ακούσουμε. Λόγια που δεν γίνονται πράξη...

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Γιώργος Φακίτσας

Η πρόοδος είναι ωραία λέξη, αλλά αυτό που τη δημιουργεί είναι η αλλαγή και η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς.
Robert Kennedy, 1925-1968, Αμερικανός πολιτικός

6 σχόλια:

  1. Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε επί του διαγγέλματος...αυτό που περιμένω εγώ είναι ΕΝΑΝ τολμηρό ...ΤΩΡΑ να βγει και να βγάλει διάγγελμα ΑΝΘΡΩΠΩΝ.....

    Αγαπητέ ...ΕΣΥ ....που καθεσαι...εκεί και τους ακούς , τους διαβάζεις...θυμήσου ένα και μοναδικό.....να μην..... ΞΕΧΑΣΕΙΣ...

    το μισθό που παίρνεις
    την υγειονομική περίθαλψη που σου παρέχει το κράτος
    την ασφάλεια
    την εξωτερική πολιτική
    τα σκάνδαλα
    τις περιεργες αδειες οικοδομών
    κλπ κλπ
    το ΠΑΣΟΚ πριν και αν έχει αλλάξει κάτι.....
    τη ΝΔ τι έλεγε και τι έκανε
    το ΣΥΡΙΖΑ ...τι ψάχνει....
    το ΚΚΕ ...σε ποιο ονειρο ζει
    το ΛΑΟΣ ...ορματε στ΄άρματα πατριώτες
    κλπ κλπ

    Ξύπνα ....Βασίλη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε ρε γίδι που έμαθες να κανεις και πολιτικές αναλυσεις! ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΥΡΡΗΣΕΙ Ο ΠτΔ!

    ΑΣΧΕΤΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Vasiliki Rimpa: Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σχόλιό σας.

    @ Ανώνυμος: Ωραία, τις εκλογές τις ζητάει ο πρωθυπουργός από τον ΠτΔ και εκείνος τις προκυρρήσει! Τι αλλάζει? Δεν έκανε το αυγό την κότα, αλλά η κότα το αυγό.

    Αλλά μία ερώτηση: Γιατί ένα τόσο σωστό και όμορφο λόγο τον κρύβεις πίσω από την ανωνυμία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος: Αφου εσυ δεν εισαι γιδι γιατι δεν μας κανεις την δικια σου αναλυση .........? Πισω απο την ανωνυμια ολοι μπορουμε να λεμε τις ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΜΑΣ.

    Το Θεμα ειναι πραγματι οτι πρεπει να σκεφτουμε σωστα μια φορα σαν Ελληνες (συνολικα και οχι ατομικα) και μετα να παμε να ριξουμε την ψηφο μας.
    Να σκεφτουμε πραγματικα τι εχουν κανει ολα αυτα τα χρονια ολοι τους και το τι θελουμε πραγματικα να ειμαστε Ελληνες Ευρωπαιοι η Ελληνες Αφρικανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oi εκλογές σαν συγκάλυψη των ένοχων πολιτικών εξουσιών και των σκανδάλων τους, οι εκλογές σαν νομική κάλυψη εκατοντάδων ιδιοτελών λαθών για σφετερισμό του δημοσίου χρήματος από τις οικογένειες που μας κυβερνούν. Κάποτε θα μάθουμε να μη επιβραβεύουμε τους ψεύτες και τους κλέφτες δια της ψήφου μας. Χτες μίλαγα με δυο ηλικιωμένους πολύ Δεξιούς που τους ξέχασαν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και φάγαν τη σύνταξή τους.Ζουν με αγριεμένο μάτι, τρέχουν στα ασφαλιστικά μέτρα στα 70 τους, βλαστημένε τον κο Μαμμωνά και φυσικά ψηφίζουν εκδικητικά ΚΚΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετίσματα σε όλους του ΠΑΣΟΚ
    Κουράστηκαν να βλέπουν άλλους να κυβερνούν την χωρα αυτή βλέπετε 20 χρονια είναι αυτά που κυβερνούσαν αυτή και τους κακοφαίνεται και στα 20 χρονια αυτά τρώγαμε με χρυσά κουταλια ενώ τώρα με μπακιρένια
    Βεβαια τότε γεια την σχολη ευελπίδων έπρεπε να είσαι τις κλαδικής αλλιώς δεν είχες πιθανότητες
    και ο μονος τρόπος γεια να μην γίνεις χαμάλης στα καθίκια του πασοκ ήταν να την κανεις το εξωτερικό
    Ίσος αυτός ο χαραχτηρισμός είναι λίγο βαρύς γεια ορισμένους αλλα θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω ακόμη και με πιο χυδαίο χαρακτηρισμό γιατί αυτή είναι αιτια που πολύ ξενιτεύτηκαν
    και κάτι ακόμη αν τώρα κάποιος γελάσει με τα ορθογραφικά μου λάθη θα με στεναχωρήσει πολύ χέστη.....ka

    ΑπάντησηΔιαγραφή