Τετάρτη, Μαΐου 06, 2009

Αντισυνταγματική η διαφάνεια


Γεια σας,
ακόμα κινούμαστε στα απόνερα του σκανδάλου Παυλίδη. Ο τερματισμός της διαδικασίας για την διαλεύκανση, σηματοδότησε ένα κόντρα ανάμεσα στα κόμματα για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Αλαβάνος έκανε μία πρόταση που κρίθηκε θετικά από αρκετούς δημοσιογράφους. Η πρότασή του ήταν, μέχρι να αλλαχθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, όλες οι υποθέσεις που θα φτάνουν στην Βουλή από την δικαιοσύνη, να επιστρέφουν για άμεση διερεύνηση Αυτή η διαδικασία, θα καταργούσε κατά κάποιο τρόπο την εμπλοκή της Βουλής και θα "προσπερνούσε" τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Μία τέτοια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, θα ενίσχυε την δημοκρατία και τα πιστοποιούσε την θέλησή τους για διαφάνεια. Έτσι θα μπορούσε να γίνει επίσημη κατάργηση του νόμου από την επόμενη Βουλή, χωρίς όμως αυτή η καθυστέρηση να επηρεάζει τα σκάνδαλα που θα εμφανιστούν μέχρι τότε.

Ο κ. Ζαγορίτης εχθές, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σε σχετική ερώτηση για αυτό το θέμα είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί θα είναι αντισυνταγματικό! Είπε ότι αφού ισχύει αυτός ο νόμος, θα πρέπει να τον ακολουθούν μέχρι να καταργηθεί.!! Υποστήριξε βέβαια ότι πρέπει να καταργηθεί, επειδή δεν είναι ούτε σωστός, ούτε δίκαιος, όμως πρέπει να τηρηθεί αφού διαφορετικά "κινδυνεύει το δημοκρατικό πολίτευμα"!!!

Έχουμε κάνει την δημοκρατία άλλοθι και έρμαιο στην όρεξη κάθε ασυνείδητου βουλευτή και πολιτικάντη. Όταν τους τελειώνουν τα επιχειρήματα, θέτουν το θέμα της δημοκρατίας. Έχουν αντιληφθεί άραγε ότι αυτή η "ατάκα" δεν πουλάει πλέον? Μπορούν να καταλάβουν ότι η δημοκρατία προσβάλλεται από την ανικανότητά τους?

Όπου τους συμφέρει ο νόμος πρέπει να ισχύει, ακόμα και αν όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι σωστός. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, τα παραθυράκια λειτουργούν και μάλιστα με φανερό τρόπο.

Είναι κρίμα να υποτιμούν τόσο έντονα την νοημοσύνη μας...

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας


Καθαρόν πράγμα δεν είναι ό,τι επλύθη, αλλ’ ό,τι δεν ελερώθη.

Δημήτριος Καμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος

3 σχόλια:

  1. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΡΩΘΗ...
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ...ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΛΙΝΚ ΚΙ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας και την υποστήριξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή