Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

Παραίτηση Βερελή: Απόδειξη υπευθυνότητας


Γειά σας,
σήμερα είχαμε μία απρόσμενη εξέλιξη. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Βερελής, πρώην υπουργός μεταφορών, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, σχετικά με το σκάνδαλο ΜΑΝ που φαίνεται στον ορίζοντα.

Με την επιστολή του, ο πρώην υπουργός, δηλώνει την παραίτησή του και εξηγεί τους λόγους. Ωστόσο, οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την στάση του. Βγήκε πριν από όλους, χωρίς να αναφερθεί η εμπλοκή του ή όχι σε κάποιο σκάνδαλο και παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Όπως δηλώνει, όλες οι αποφάσεις για τις προμήθειες, κατά την διάρκεια της θητείας του, είχαν ληφθεί από διακομματική επιτροπή. Ως υπουργός δεν είχε αναμειχθεί σε θέματα προμηθειών. Ωστόσο, ως υπουργός όφειλε να γνωρίζει τα πάντα και να διασφαλίζει την διαφάνεια.

Είναι μία επίδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Σε αντίθεση με τον κ. Παυλίδη, ο κ. Βερελής αντέδρασε άμεσα και έκανε στην άκρη για να μην επιβαρύνει το κόμμα, την δικαιοσύνη και την πολιτική με την παρουσία του. Είμαστε σίγουροι ότι αν ήθελαν, θα μπορούσαν να κουκουλώσουν και αυτό το θέμα και πάνω από όλα να μην πληρώσει κανείς για την ευθύνη που του αναλογεί. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη..

Είναι σίγουρο ότι αν δεν αποδειχθεί κάτι, ο κ. Βερελής θα επιστρέψει θριαμβευτής και καθαρός. Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε αυτή την κίνηση.

Το κείμενο της παραίτησής του είναι διαθέσιμο εδώ.

Εν αναμονή των εξελίξεων...

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε.
Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος συγγραφέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου