Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009

Τα νέα μέτρα... και... τα νέα σταθμά!

Γεια σας,
λάβαμε τα μέτρα μας και τώρα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες.

Η κουκούλα πέρασε στην παρανομία, όμως οι κουκουλοφόροι παραμένουν ελεύθεροι. Τα σχόλια σε όλα τα blogs ήταν καυστικά και ξεκαρδιστικά. Ο κ. Δένδιας έλαβε τα μέτρα του εναντίον των κουκουλοφόρων ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα είχε λάβει ο κ. Παπαληγούρας για τις αποδράσεις από τον Κορυδαλλό. Μάζεψε τα κανάλια, τους είπε με πολύ σοβαρό ύφος ότι είναι αποφασισμένος και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Αν κάποιος μου σπάσει το αυτοκίνητο θα πάει φυλακή, αν όμως φοράει κουκούλα την στιγμή εκείνη θα πάει σε μεγαλύτερη φυλακή!

Κύριε υπουργέ αυτό είναι το πρόβλημα? Μας ενδιαφέρει η ποινή που θα επιβληθεί σε κάποιον που παρανομεί φορώντας κουκούλα ή μας ενδιαφέρει να μειωθούν τα φαινόμενα βίας, επιθετικότητας και νευρικότητας που έχει στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, με ή χωρίς κουκούλα?

Πορείες, διαδηλώσεις, εκρήξεις βίας και επιθετικότητας είναι φαινόμενα που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη. Είναι σημάδια της αβεβαιότητας που πλανάται γύρω μας. Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα, κάθε όραμα και κάθε όρεξη για να είμαστε παραγωγικοί.

Οι Έλληνες έχουν πέσει σε ένα βαθύ βούρκο και θέλουν να βγουν. Αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση για την οποία ευθυνόμαστε σε μικρό ποσοστό ως πολίτες.

Συγχρόνως, το οικονομικό επιτελείο επιβάλλει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η πορεία της χώρας σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι σταθερή. Έγινε κατάρτιση του προϋπολογισμού, μετά από μερικούς μήνες αντικαταστάθηκε από το Πρόγραμμα Σταθερότητας, μετά από λίγο αντιληφθήκαμε ότι δεν ήταν ρεαλιστικές οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά δεδομένα, οπότε και έγινε λήψη εκτάκτων μέτρων.

Ποιος μας εγγυάται ότι αυτή την φορά έχουν λάβει σοβαρές αποφάσεις? Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, είπε από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα αν η ανάπτυξη είναι στο 1,1%, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας. Να σας θυμίσω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κάνει πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 0,5%, το ΔΝΤ το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο 0,2%. Οπότε σίγουρα θα πέσουμε έξω.

Έχουμε κουραστεί να πληρώνουμε τις λάθος εκτιμήσεις του κάθε υπουργού οικονομικών. Ο κ. Παπαθανασίου είπε ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη 5ετία έγιναν λάθη. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα γίνουν και από τον ίδιο?

Το γράφω σε κάθε σχόλιό μου ότι πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν. Είναι απαράδεκτο μία κυβέρνηση να κάνει τόσα λάθη. Η πολιτική δεν είναι δουλειά του ποδαριού.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Γιώργος Φακίτσας

Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς, είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.
Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός Καγκελάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου