Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Πετάει ο Παλαιοκώστας?

Γεια σας,
τρεις ημέρες μετά την απόδραση του Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού και όλα είναι σαν και πρώτα. Οι πολιτικοί μας νομίζουν ότι δεν συνέβη τίποτα και η πόλη έχει γυρίσει στον ρυθμό της.

Τα στελέχη της κυβέρνησης ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που θα έχει η απόδραση στις δημοσκοπήσεις. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν θα έχουν κανέναν πρόβλημα. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση και σωστή.

Από την στιγμή που έφυγαν οι κρατούμενοι, αμέσως ο υπουργός απομάκρυνε τους υπεύθυνους. Φρουροί (εσωτερικοί, εξωτερικοί και υπόγειοι) συνελήφθησαν και αφού καταδικάστηκαν, μετά οδηγήθηκαν σε δίκη. Αυτή είναι η λειτουργία της δικαιοσύνης. Βγάζει το αποτέλεσμα τόσο γρήγορα, που πολλές φορές προηγείται της δίκης. Την Δευτέρα είχε οριστεί η δίκη του Παλαιοκώστα και του Ριζάι στον Πειραιά. Αφού οι δικαστές ήταν εκεί, έπρεπε να γίνει μία δίκη...

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί ζητάμε τις ευθύνες μόνο από το υπουργείο δικαιοσύνης!,Πρέπει να χωρίσουμε την ιστορία σε δύο μέρη.

Όσο οι δύο κρατούμενοι ήταν στην φυλακή, υπεύθυνοι για την φύλαξή τους ήταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ανήκουν στο υπ. Δικαιοσύνης. Από την στιγμή όμως που βγήκαν από την φυλακή, είναι δραπέτες και την υπόθεση αναλαμβάνει η αστυνομία.

Γιατί λοιπόν η αστυνομία δεν ακολούθησε το ελικόπτερο ώστε να είναι εκεί όταν προσγειώθηκε? Δεν μπορούσε να δοθεί εντολή να απογειωθεί το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ για να κάνει την καταδίωξη? Δεν μπορούσαν να το παρακολουθήσουν και να καθοδηγήσουν δυνάμεις προς την κατεύθυνσή του?

Ένα ελικόπτερο που πετάει, είναι ορατό από μεγάλη απόσταση δια γυμνού οφθαλμού. Μπορούσαν να παρατηρήσουν την πτήση του και να γνωρίζουν την πορεία του. Μην μου πείτε ότι δεν ήταν δυνατόν!!!

Μπορούσαν να γίνουν πολλά από την μεριά της αστυνομίας όμως δεν έγινε τίποτα, για μία φορά ακόμα. Θα μπορούσε η ανικανότητα ή η αμέλεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, να είναι μία ευκαιρία για την αστυνομία, ώστε να αποδείξει ότι λειτουργεί.

Θεωρώ ότι είναι αδικία η ευθύνη να αποδίδεται μόνο προς το υπ. Δικαιοσύνης. Η ευθύνη ανήκει και στο υπ. Εσωτερικών. Και δεν μιλάμε για ανικανότητα των υπαλλήλων, αλλά για ανικανότητα ηγεσίας. Αν τα δύο αυτά υπουργεία είχαν άξιους προϊσταμένους (στην πολιτική και φυσική ηγεσία), η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.

Κλείνοντας θα ήθελα να σχολιάσω την συμμετοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτή την υπόθεση. Στα δελτία ειδήσεων, ακούμε ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας επικεντρώνονται στο ένα ή στο άλλο μέρος. Δεν είναι γελοίο? Εμένα ως πολίτη, δεν με ενδιαφέρει που κάνει έρευνες η αστυνομία. Τους δραπέτες όμως τους ενημερώνουν και τους λένε ότι πρέπει να κινηθούν... Έλεος... Δεν κρίνεται η εγκυρότητά σας με την ικανότητά σας να μας λέτε που κάνει έρευνες η αστυνομία... Εκτός αν δεν θέλετε να τους πιάσουν για να έχετε τροφή...

Ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου