Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Λέτε να αρχίσουν τα στοιχήματα?

Γεια σας,

Το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσουν οι πολιτικοί - τηλεστάρς να αρχίσουν τα στοιχήματα στα κανάλια. Θυμάστε ότι είναι το έθιμο των εκλογικών αναμετρήσεων?

Θέλω να αφιερώσω το άρθρο αυτό στην χθεσινή σύγκρουση "κορυφής" στην βουλή. Σίγουρα την παράσταση έκλεψε ο κ. Καρατζαφέρης με το σχόλιό του σχετικά με τον νεο - Ξανθόπουλο. Πάτησε στη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι δεν θέλει τις εκλογές για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αλλά για το καλό του τόπου.

Πέρα από αυτό το σχόλιο, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε για άλλη μία φορά τις προτάσεις του ΛΑΟΣ για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεξιές ή αδέξιες (ανάλογα το πως τις βλέπει κανείς) είναι προτάσεις. Κάτι που δεν παρουσίασε η ΝΔ.

Τι να παρουσιάσει άλλωστε αφού το αναθεωρημένο σχέδιο σταθερότητας που κατάρτισε και κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη επιφύλαξη και αμφισβήτηση. Ας περιμένουμε όμως το πόρισμα της Επιτροπής για να κάνουμε τον σχολιασμό σε επόμενη ανάρτηση.

Τα δύο κόμματα της αριστεράς, κατέθεσαν τις δικές τους γνωστές και μάλλον αδιάφορες απόψεις.

Το ΠΑΣΟΚ, μίλησε και αυτό για τις θέσεις του, που είναι λίγο - πολύ γνωστές, όμως αντιμετωπίζονται από την κοινή γνώμη με επιφύλαξη.

Κατά τα άλλα, ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε μία συζήτηση για την οικονομία, για να ασχοληθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του με την εκλογολογία.

Κανείς δεν πίστεψε ότι με αυτή την συζήτηση έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών. Θα λέγαμε μάλλον ότι το άνοιξε, κάνοντας ασαφείς δηλώσεις. Την άποψη αυτή ενισχύει και η συναίνεση που ζήτησε από όλα τα κόμματα. Η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση (ούτε την άποψη των άλλων κομμάτων) όταν χειριζόταν το θέμα των αγροτών και το θέμα των τραπεζών. Μοίρασε μόνη της χρήματα χωρίς την συναίνεση. Τώρα όμως που πρέπει να λάβει μέτρα (δυσάρεστα), ζητάει να έχουν ευθύνη και οι υπόλοιποι. Υπάρχει έστω και ένας νοήμον άνθρωπος που να το δεχτεί αυτό? Έτσι λοιπόν, θα ζητήσει εκλογές αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συναινέσουν.

Από την άλλη, όλα τα μέλη της ΝΔ συζητούν το θέμα των εκλογών, χωρίς την τάση να το κλείσουν. Άλλοι ζητούν την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου. Άλλοι συζητούν την μετά - Καραμανλική εποχή. Οι υπόλοιποι θέτουν το ζήτημα της συμμετοχής των "Βατοπεδινών" στα ψηφοδέλτια. Και όλα αυτά 3 χρόνια πριν τις εκλογές!!! Είναι δυνατόν?

Το ΠΑΣΟΚ από σήμερα δημιουργεί ομάδα εκλογικού αγώνα. Μπορεί να φανεί χρήσιμη νωρίτερα, όμως σίγουρα θα ετοιμαστεί και για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Όλα δείχνουν εκλογές! Και εδώ έρχεται η γνωστή παροιμία των Κινέζων: "Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάχτυλο!!!"

Πότε επιτέλους θα έχουμε στην Ελλάδα πολιτικούς που θα βγαίνουν και θα λένε την αλήθεια? Πότε οι πολιτικοί μας θα καταλάβουν ότι δεν ακούγεται μόνο η δική τους φωνή στην τηλεόραση? Πότε θα πάμε μπροστά?

Κατά την γνώμη μου η πιο σωστή και επίκαιρη πρόταση που ακούστηκε εχθές στην Βουλή, ήταν του κ. Παπανδρέου: "Κάντε στην άκρη να περάσει η Ελλάδα!". Υπέροχη πρόταση. Όμως νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έπρεπε να κοιτάζει μόνο δεξιά λέγοντάς την. Έπρεπε να κοιτάξει ΠΑΝΤΟΎ. Δεξιά, αριστερά και ευθεία! Η πρόταση άλλωστε πρέπει να βρει και μερικά αφτιά ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Τι λέτε? Αρχίζουμε τα στοιχήματα για την ημερομηνία των εκλογών?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου