Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Ήξεραν ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν στο λιμάνι!

Γεια σας,
Τρίτη βράδυ και στο κεντρικό δελτίο του Mega έχει βγει ο κ. Μαρκογιαννάκης. Το βασικό θέμα δεν ήταν η οργή των Κρητικών εναντίον του, όπως θα περίμενε κάποιος. Αυτό ήταν δευτερεύον θέμα. Κύριο θέμα ήταν αν οι αστυνομικοί ψέκαζαν με χημικά και δακρυγόνα τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από την μία μεριά ο κ. Μαρκογιαννάκης να δηλώνει ότι τα χημικά είχαν πέσει νωρίτερα και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερώσει το υπουργείο για την κίνηση του Προέδρου του, να κατέβει στο λιμάνι του Πειραιά.
Από την άλλη, ο κ. Καστανίδης, να προσπαθεί να τονίσει ότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στην περιοχή και ότι η χρήση των χημικών έγινε κατά την διάρκεια που κατευθυνόταν προς το πλήθος.
Δεν τολμώ να πιστέψω ότι η ανώτατη, ανώτερη, κατώτερη ή κατώτατη φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ήθελε ή έδωσε εντολή να γίνει χρήση χημικών ενώ ο κ. Παπανδρέου ήταν στον χώρο. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν το πιστεύω.
Θεωρώ όμως ψευδείς τους ισχυρισμούς του κ. Μαρκογιαννάκη, ότι δεν γνώριζαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στο λιμάνι. Το ήξεραν, όμως (κατά την γνώμη μου πάντα) δεν ενημέρωσε κανείς αρμόδιος τους αστυνομικούς στο λιμάνι. Αυτή ήταν η παράλειψη που ψάχνουμε. Και θέλω να εξηγήσω τον λόγο για τον παραπάνω ισχυρισμό μου.
Σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, σε όλα τα δελτία και τις εκπομπές, έλεγαν από το πρωί ότι ο κ. Παπανδρέου θα κατευθυνθεί στο λιμάνι. Σε κάποια μάλιστα, έλεγαν ότι "ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατευθύνεται στο λιμάνι". Επίσης, οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι ήταν απροσπέλαστοι. Κορδέλες της αστυνομίας και τροχονόμοι με αστυνομικούς, κατεύθυναν τα αυτοκίνητα προς άλλες κατευθύνσεις. Ποιος είναι αυτός που άνοιξε την κορδέλα για να περάσει κάποιο αυτοκίνητο? Γιατί το έκανε? Προφανώς γιατί του είπαν ότι επιβαίνει ο κ. Παπανδρέου. Δεν έπρεπε να ενημερώσει? Κανείς αξιωματικός δεν ρώτησε γιατί κάποιος κινείται σε δρόμο που απαγορεύεται? Απίστευτο!!!
Τέλος, θέλω να θυμίσω ότι από το πρωί οι εκπρόσωποι των αγροτών καλούσαν αντιπροσωπίες των κομμάτων να πάνε στο λιμάνι. Δεν περίμεναν κανέναν?
Θέλω όμως, κλείνοντας, να ρωτήσω αν το θέμα μας είναι μόνο ο ψεκασμός του κ. Παπανδρέου. Στο λιμάνι αυτές τις δύο ημέρες δεν ήταν αναρχικοί με κουκούλες. Ήταν άνθρωποι επαγγελματίες, οικογενειάρχες και χωρίς μάσκες. Μίλαγαν και έβριζαν στην κάμερα χωρίς να κρύβονται Είχαν το θάρρος να πουν τη γνώμη τους με ονοματεπώνυμο. Αυτούς τους ανθρώπους αποφάσισαν να ψεκάσουν! Και λένε ότι ο κ. Παπανδρέου, δεν ενημέρωσε. Γιατί? Για να σταματήσουν να έκτροπα λίγο πριν φτάσει? Για να δει ότι όλα ήταν καλά? Τι αστεία πράγματα είναι αυτά?
Αστείες εξηγήσεις, από γραφικούς πολιτικούς που βλέπουν ότι η μπογιά τους ξεθωριάζει...

Ας μην γίνουμε και εμείς αστείοι... Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η αντίληψή μας δεν έχει χαθεί μαζί με την υπόληψή τους!

Γιώργος Φακίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου